Κάνε τον χρόνο σύμμαχο!

Κάνε τον χρόνο σύμμαχο!

5 συμβουλές για την καλύτερη διαχείριση του χρόνου

Ο χρόνος είναι χρήμα. Αυτή είναι μια φράση που όλοι μας έχουμε ακούσει ή πει κάποια στιγμή στη ζωή μας, γιατί είναι μια απλή αλήθεια. Στον σημερινό γρήγορο κόσμο, ο χρόνος είναι το «κλειδί» της επιτυχίας. Γι’ αυτό, πρέπει να μάθουμε να διαχειριζόμαστε τον χρόνο μας, με έναν τρόπο που θα εξισορροπεί την επαγγελματική και την προσωπική μας ζωή. Αν λοιπόν βλέπετε ότι αντιμετωπίζετε δυσκολία στην τήρηση των προθεσμιών σας, δοκιμάστε την παρακάτω τακτική. Ίσως σας βοηθήσει να επιτύχετε καλύτερη κατανομή του χρόνου.

1. Κάνετε ένα ημερήσιο πρόγραμμα
Κάνετε έναν πρόχειρο σχεδιασμό της ημέρας σας. Η καλύτερη στιγμή για να γίνει αυτό είναι το πρωί, όταν ξυπνάτε. Απλά δώστε στον εαυτό σας μερικά λεπτά και σκεφτείτε αυτά που σκοπεύετε να κάνετε εκείνη την ημέρα. Μπορεί να είναι δύσκολο στην αρχή, αλλά με τον καιρό θα γίνει μια πολύ βοηθητική συνήθεια. Το πρόγραμμα θα σας δώσει μια γενική εικόνα της ημέρας σας και έτσι αργότερα δεν θα βρεθείτε προ εκπλήξεως για κάτι που ξεχάσατε.

2. Μάθετε να λέτε «όχι»
Τις περισσότερες φορές δεν είναι δυνατόν να αρνηθούμε να κάνουμε κάποιες από τις δουλειές που μας ανατίθενται. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι πάντα θα κάνουμε όλα όσα μας φορτώνουν. Εξηγήστε στους προϊσταμένους σας -χωρίς να είστε εκνευρισμένοι ή αγενείς- ποιες είναι οι τρέχουσες δεσμεύσεις σας και βάλτε κάποια όρια. Διαφορετικά, το να φορτώνεστε όλες τις αγγαρείες μπορεί να γίνει μια συνήθεια που θα αποδειχθεί επιζήμια για την καριέρα σας.

3. Βάλτε στόχο να τελειώσετε πριν το deadline
Φτιάξτε ένα δικό σας πρόγραμμα στο οποίο η προθεσμία για να τελειώσετε την εργασία σας να λήγει πριν από την επίσημη προθεσμία που σας έχει δοθεί. Προσπαθήστε να ολοκληρώσετε τον στόχο σας όσο πιο γρήγορα μπορείτε. Ποτέ δεν ξέρετε τι μπορεί να προκύψει που θα σας καθυστερήσει.

4. Μάθετε να δίνετε προτεραιότητες
Σκεφθείτε τον χρόνο που θα σας πάρει μια δουλειά, ποια είναι η προθεσμία της, πόσο σημαντική είναι και δώστε της προτεραιότητα. Ασχοληθείτε με αυτά που έχουν μικρότερο deadline, πριν πάτε σε εκείνα που έχουν μεγαλύτερο. Παρομοίως, τελειώστε με αυτά που είναι πιο εύκολα, για να αφοσιωθείτε μετά σε όσα είναι πιο δύσκολα. Όταν μάλιστα τελειώσετε τα πολλά μικρά και εύκολα που έχουν μαζευτεί, θα αισθανθείτε καλύτερα.

5. Μειώστε αυτά που σας «τρώνε» χρόνο
Σκεφτείτε τα πράγματα που σας κάνουν να σπαταλάτε τον χρόνο σας. Ποια είναι αυτά; το Facebook; το Twitter; το email; Σταματήστε να τα ελέγχετε τόσο συχνά. Ένας καλός τρόπος για να βοηθηθείτε σε αυτό είναι να τα απομακρύνετε από τους «σελιδοδείκτες» σας για εύκολη πρόσβαση και να τα αντικαταστήσετε με sites σημαντικά για την εργασία σας. Θα δείτε ότι έτσι θα κερδίσετε χρόνο και αυτό με τη σειρά του θα συμβάλει στην αύξηση της αποδοτικότητας της εργασίας σας.

 

Της Μίας Κόλλια

Πηγή: http://blog.kariera.gr/kariera-tips/κανε-τον-χρονο-συμμαχο/

if_editor-books-library-collection-outline-stroke_763352.png
Εκπαιδευτικό Υλικό

if_document_2318462.png
Διαγωνίσματα Προσομοίωσης

if_108_Bookmark_183234.png
Πρόγραμμα Διαβάσματος

if_Lokation_arrow_2202247.png
Συμβουλευτική Σταδιοδρομίας

if_chemistry-tubes_1291744.png
ΕΠΑΛ

Όλες οι ειδικότητες
if_computer_2130493.png
Πληροφορική

ECDL- ICT Europe- KeyCert
if_education-school-learn-study-04_2125342.png
Λύκειο

if_education-school-learn-study-07_2125345.png
Γυμνάσιο

if_125_111088.png
Η γνώση είναι Δύναμη

if_jee-09_2239670.png
Επαγγελματικός Προγραμματισμός

if_target__users__audience__people__customers__focusgroup__userstarget_2528072.png
Ολιγομελή τμήματα

if_heart_like_love_vote_392501.png
Αγάπη για Εκπαίδευση

if_SEO_courses_training_flipchart_969264.png
Άρτια Προετοιμασία

Τηλ: 210-57.47.856
Περιστέρι – Λόφος Αξιωματικών 121-36
Tζων Κέννεντυ 153 & Kαβάφη 46